در این مطلب، به کاربرد گسترده ی پلاستیک در صنعت ساختمان پرداخته ایم. از آن جایی که بسیاری از شرکتهای ساختمانی از مواد پلاستیکی در بخشهای مختلف استفاده میکنند، دانستن درباره ی کاربردهای نایلون در صنعت ساختمان میتواند مفید باشد. به طور معمول متخصصان ساخت و ساز، نایلون مورد نظرشان را با توجه به معیارهای زیر انتخاب میکنند:
1. دوام و استحکام: بسیاری از مواد پلاستیکی اگر محکم تر از فلز نباشند کم دوام تر هم نیستند. سختی پلاستیک ها در مواردی باعث تاب آوردن در برابر تغییرات آب وهوایی است.
2. مقرون به صرفه بودن: مانند بیشتر صنایع، هزینه عامل بسیار مهمی در هر پروژه ساختمانی است. خیلی از مواد پلاستیکی از لحاظ اقتصادی به صرفه هستند.
3. بازیافت: برخلاف فلزات، بعضی از مواد پلاستیکی، بدون اینکه خواص شیمیایی خود را از دست بدهند، بارها و بارها قابل استفاده هستند.
4.ایمنی: مواد پلاستیکی عموما سبک تر از فلزات هستند. این سبک بودن، حمل و جابه جایی آن به مکان دیگر را آسان میسازد.
5. سهولت نصب: در مقایسه با فلزات، نصب کردن و استفاده از نایلون در کاربری های مختلف به مراتب ساده تر است.
کاربردهای نایلون در صنعت ساختمان
اکنون به کاربرد های مختلف نایلون در صنعت ساختمان می پردازیم.
کف سازی: از مواد پلاستیکی مثل پی وی سی و پلی اتیلن برای مقاوم سازی کف اتاق یا ساختمان در برابر آسیب ها استفاده میکنند. استفاده از این مواد باعث جلوگیری از نفوذ رطوبت سیمان به زمین و قالب گیری بهتر سازه، کاهش آلودگی صوتی و این که به راحتی تمیز می شوند.
پوشش سقف و بام: برای محافظت از سطح خارجی بام ها از آسیب، دو لایه نایلون مختلف نیاز داریم. لایه بالایی می تواند از ترموپلاستیک رنگی الفین باشد و لایه زیرین معمولا از پلی یورتان که انرژی کمتری می برد و قسمت داخلی خانه را خنک نگه میدارد.
محافظت و ایمنی: فعالان عرصه ساختمان، مجبورند در طول ساخت یک پروژه، نکات ایمنی را در نظر بگیرند. ریختن ضایعات ساختمانی به پایین و خطرات جانی که افراد را تهدید میکند، بد ریخت به نظررسیدن نمای ساختمان در دست ساخت و محافظت از نما در مکان هایی که آفتاب زیادی میتابد مواردی است که پیمانکاران ساختمانی را به فکر استفاده از نایلونهای عریض ساختمانی انداخته است.
محافظت در برابر تغییرات آب و هوایی: مهندسان ساختمان سازی برای پیش برد سریع پروژه های ساختمانی در فصل زمستان و بهار که بارش ها زیاد است، از این نایلونها در ابعاد گسترده استفاده میکنند. در واقع بدون ایجاد پوشش محافظتی کار بسیار سخت خواهد بود. نایلون عریض ساختمانی در مقابل باد و طوفان نیز بسیار قدرتمند عمل میکند و با توجه به ترکیبات به کاررفته در آن به باد اجازه نمیدهد که باعث حرکت و ارتعاش آن شود. در مواقع بارش برف این نایلون ها به دلیل استحکام، سفتی و ضخامتی که دارند مانند یک سطح روغنی عمل کرده و مانع نفوذ برف به فضای داخلی میشوند.
نتیجه گیری:
در ساختمانهای نیمه کاره که به صورت موقت رها شده اند و یا ساختمان های در حال ساخت، استفاده از نایلون به عنوان یک پوشش محافظتی بسیار ضرورت دارد. در اثر نبودن یک پوشش روی ساختمان، آهنها در اثر رطوبت و واکنش با اکسیژن زنگ زده و قرمز رنگ می شوند که به مرور زمان پوسیده و ریزش خواهند کرد.
در استفاده از این نایلون ها ضروری است که ابعاد ساختمان به طور دقیق اندازه گیری شود و پلاستیک ها به همان اندازه تولید گردند و با استفاده از داربست های مخصوص این نایلون ها تمام ساختمان را پوشانده و ثابت می شوند.
ضخامت نایلون نیز با توجه به تقاضای خود مشتری تعیین می شود و هرچه بیشتر باشد مقاومت نایلون بیشتر و اثر حفاظتی نیز افزایش می یابد.
نایلونهای ساختمانی تولید شرکت کیهان پلاستیک پارسام، با کیفیت مطلوب و در عرض های مختلف با توجه به سفارش مشتریان موجود است. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نایلون های ساختمانی کیهان پلاستیک با شماره های زیر تماس بگیرید:
021-56230410-13
09105991483